Grimeer- & Enscenerings materialen, Advies en Training in Trauma- & PatiëntSimulatie

 

DermaCrisp    

***De leverancier van DermaCrisp kan al enige tijd niet leveren, dus het nu niet verkrijgbaar in de webwinkel, toch willen voor reeds gekochte pakjes wel onderstaande beschrijving laten staan, Naar een alternatief wordt gezocht***

Let op: De onderstaande beschrijving is alleen voor het fysieke letsel. Om een letsel goed uit te beelden is Enscenering en Acteren even zo belangrijk; hiervoor is het ten zeerste aangeraden een (erkende) traumasimulatie opleiding te hebben gevolgd:

Benodigdheden: Grime op vetbasis, Spirit Gum, Stukje DermaCrispTM
, zwart poeder (hier Graftobian Specialty Powder Black Sooth), kwast met stevig haar (tamponeerkwast). Sealer.

Stap 1: breng een laagje rode creme make-up aan (met bv vinger, circelend werken) zodat een rode zweem ontstaat op de plek waar de verbranding moet komen. Zorg er voor dat het mooi overloopt qua kleur in de eigen huidskleur
Stap 2: breng een beschermde laag aan (bv Final Set) indien de huid gevoelig is.
Stap 3: breng daar waar de DermaCrisp moet komen een lijm aan (hier Spirit Gum)
Stap 4: plak de DermaCrisp op de beoogde plek
Stap 5: tamponeer met zwarte creme make-up de randen van de DermaCrisp (breng evt. daar waar nodig gewenst kleurnuances aan zoals wit/ grijs/ geel etc.)
Stap 6: werk het geheel af met zwart poeder (dit matteert gelijk)


De simpele vorm kan bv gebruik worden als uitgangswond voor electriciteit; voor een contact verbranding derde graads moet er kratervorming zijn; dan is deze methode niet geschikt, foto materiaal is hiervan (nu) nog niet beschikbaar; hieronder de werkwijze met DermaCrisp:

Stap 1: breng kunstweefsel aan, zorg dat het minimaal 3 ml dik is (in tegenstelling tot normaal werken met 5 ml kun je met DermaCrisp met 2 ml minder dikte af.
Stap 2: Leg de DermaCrisp in het midden van het weefsel en duw dit met je waxspatel naar beneden zover je kunt (meestal zal er 1 mm kunstweefsel onder de DermaCrisp zitten), wil je het extra vast hebben, doe dan wat Spirit Gum onder de DermaCrisp (het plakt niet waanzinnig aan brooddeeg en nog minder aan Caran D'ache)
Stap 3: maak een tweede verdieping in langs de DermaCrisp, niet geheel symmetrisch.
Stap 4: spray het geheel af met Final Seal (1 keer sprayen)
Stap 5: Breng verdunt kunstbloed aan vanaf de buitenste rand naar het randje van de DermaCrisp; hier kan evt. ook de blisterkleur van het F/X pallet voor gebruikt worden indien geen brooddeeg of gel  is gebruikt (verdunt kunstbloed werkt slecht op vetgebaseerd weefsel)
Stap 6: Gebruik evt. wat specialty powder over de CrispyDerm om een poederachtig uiterlijk/ kool te geven (iig de glans wegnemen van het materiaal met een poeder)
Stap 7: Maak met een grime naar keuze wat verkleuringen aan in de overgang naar de normale huid 
Stap 8: breng met blaargel of met Doorzichtige GelEffects blaartjes aan op de buitenste rand van het kunstweefsel. (blaargel moet nog afgespoten worden, geleffects moet alleen goed drogen)
Stap 9: breng op de wondrand, daar waar de huid zogezegd ingescheurd is een beetje kunstbloed aan.
Stap 10: gebruik een aantal laagjes Final Set om het te fixeren. Indien je blarengel hebt gebruikt dan moet het afgespoten worden met bv SeLr spray of verbandspray.