Grimeer- & Enscenerings materialen, Advies en Training in Trauma- & PatiëntSimulatie

 

Nieuws en Activiteiten

Op deze pagina vind u het laatste nieuws van SimTrauma, zoals vooraankondigingen voor nieuwe producten in de winkel, en kunt u zien waar SimTrauma workshops gaat geven of aanwezig is.

Nieuws

Feed

21-05-2020, 12:54

Er is er maar 1 en die is hier om te blijven!

Ik moet eerlijk toegeven, SimTrauma heeft een tijdje op een laag pitje bij mij gestaan. Te veel werk op mijn bordje bij mijn voormalige werkgever, even geen plezier in het grimeren kunnen vinden, wet- en...   Meer


06-09-2015

Nieuw in de webwinkel: LOTUS®leerboek, Mouldlife, Encore en... Grimas!!

Vanaf heden is het LOTUS®leerboek verkrijgbaar via de webwinkel. Heb je er meer nodig dan op voorraad zijn, hou dan rekening met een paar dagen levertijd. Daarnaast hebben we de oude alcohol-geactiveerde...   Meer


01-08-2015

Nieuwe Website SimTrauma

Hij was er al een tijdje aan toe. De site moest aan een upgrade. Met name de webwinkel zelf moest worden aangepast aan de nieuwe eisen van de tijd met betrekking tot beveiliging en cookies etc. Nu moest het...   Meer
 

Activiteitenagenda


Training Simulatiepatiënt Klinische Verloskunde

Datum:20-06-2020
09:00

De workshop ‘Klinische Verloskunde’ is ontwikkeld voor het (vrouwelijke) simulatieslachtoffer die zich wil specialiseren op het gebied van noodsituaties die zich voordoen voor-, tijdens- en na de bevalling.
Nathalie heeft als simulatiepatiënte in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam veel ervaring opgedaan met de primaire noodsituaties die zich voordoen rondom de bevalling.
Omdat de zorg op dit gebied steeds meer gebruik maakt van zogenaamde DRILLS om teams in de verloskunde te trainen neemt de vraag naar deze specialisatie toe. De workshop kan door iedereen gevolgd worden die geïnteresseerd is in deze materie (ook de ‘echtgenoot’), hoewel hij primair bedoeld is voor de ‘bevalbare vrouw’ (gem. 18-45 jaar). De cursist dient, bij voorkeur, in het bezit te zijn van een geldig LOTUS®diploma.
Als basis wordt het boek : M. Heres & H. Vermeulen : Simulatie Teamtraining Acute Gezondheidszorg en Verloskunde gebruikt, niet bij de workshop inbegrepen.
De scenario’s die aan bod komen:
Schouderdystocie,
Eclamptische insult (poliklinisch en tweedelijns),
Fluxus (o.a. hoe laat je veel bloed laat vloeien >1,5 liter),
Navelstrengprolaps,
Remifentanilprotocol,
Inversio uteri.

Daarnaast laten we ook zien hoe specifieke trainingshulpmiddelen kunnen worden vervaardigd en hoe de Leardal Mamma Natali er uit ziet.
De kosten voor deze training zijn 75 euro (inc. BTW). De training zal online in meerdere modulen gegeven worden. Normaliter was dit een dag-training, maar online is een dag te intens/vermoeiend, dus vandaar meerdere sessies via een online platform.Terug naar overzicht