Letsels/Ziektebeelden

Aanbiedingen

Letsels/Ziektebeelden

In deze categorie staan dezelfde producten als in de andere categorieën, maar dan gesorteerd bij een bepaald ziekte en/of letselbeeld. We komen hiermee tegemoet aan de vraag, maar let op: iedereen heeft zijn/haar unieke aanpak om een letsel er zo écht mogelijk uit te laten zien dus het kan zijn dat een artikel niet bij het beeld genoemd wordt of...

In deze categorie staan dezelfde producten als in de andere categorieën, maar dan gesorteerd bij een bepaald ziekte en/of letselbeeld. We komen hiermee tegemoet aan de vraag, maar let op: iedereen heeft zijn/haar unieke aanpak om een letsel er zo écht mogelijk uit te laten zien dus het kan zijn dat een artikel niet bij het beeld genoemd wordt of dat er juist een artikel in staat dat je niet zou gebruiken voor jouw manier van grimeren. Het kan ook zijn dat een beeld op meerdere manieren te grimeren is; zo kan de 'tweedegraads brandwond' bijvoorbeeld met gelatine, met pleisterspray of zelfs in een enkel geval met tissue-en-transparante latex worden gegrimeerd. In deze categorieën hebben we zo goed en volledig mogelijk alle producten voor alle typen grimes proberen te verzamelen.

Meer

Letsels/Ziektebeelden Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Hypovolemische Shock

  Een shock is een acute levensbedreigende toestand waarbij de druk in de bloedvaten te laag is om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden. De doorbloeding en dus de zuurstofvoorziening van het hart, de hersenen en andere organen komen hierdoor in het gedrang wat snel resulteert in het afsterven van cellen.

  De hypovolemische shock ontstaat door (bloed)volumeverlies. Oorzaken zijn:

  • Endogeen verlies (inwendige bloedingen)
  • Exogeen verlies (externe bloeding, brandwonden)

  (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Shock)

  ---

  Bij shock ziet het slachtoffer er grauw en écht ziek uit. De mate van grauwheid/ bleekheid is afhankelijk van de gradatie van de shock. Hoe erger de shock, hoe meer men zal moeten 'aanzetten', denk dan ook aan ingevallen ogen, spitse neus en kleine pareltjes (laatste) zweet.

  ---

  Van Graftobian RMG is de 'shockkleur': CorpseFlesh/ Lijkkleur. Voor een extra grauwe ondergrond kan 'Franky Grey' worden gebruikt en voor de donkergrijze nuances wordt 'Thunder Grey' gebruikt.  Heb je last van een rode huid, dan kun je voorbereiden met 'corrector' muted green. Let wel; de corpse flesh alleen zal over het algemeen al voldoende zijn, maar dit is afhankelijk van jouw huidskleur c.q. -type.

  De Graftobian 'Glamour Creme' 'Graceful Swan' is geschikt voor de donkere huidskleur (zeer licht/dun) over de huid aanbrengen.

  Grimas kent voor shock zowel een watergebaseerde 'cake' als een vetgebaseerde 'creme' makeup, beiden hebben kleurnummer 1521. Voor de donkergrijze nuances is daar kleurnummer 103 (donkergrijs) aangewezen. Heb je last van een rode huid dan kun je voorbereiden met een creme makeup 406 (mintgroen) OF met de camouflage creme makeup (lichtgroen).

  De 'zweet en tranen' (Mehron), 'Pain and Sorrow' (Graftobian)  en glycerine zijn voor de kleine zweetpareltjes. Let op: gebruik geen vaseline als voorbereiding voor de pareltjes bij de Graftobian RMG; hiermee haal je namelijk de grime weg en krijg je vlekken. Op de 'RMG' kun je direct de glycerine in kleine nuances aanbrengen.