Simulatie Gelatine

Nieuw

Hoogwaardige gekleurde gelatine voor het maken van kunstweefsel ten behoeve van traumasimulatie.

Meer details

1 Item

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

Geen loyaliteitspunten voor dit product.


€ 9,35

Datasheet

Inhoud58-60 ml / 2 oz.
Kleurtransparant, rood, lichte- of donkere huid
Ingrediëntengelatine, kleurstof, conserveermiddel

Meer informatie

Dit is de favoriete go-to Gelatine op dit moment in de VS. Het maakt heel realistische bloed- en huid special effecten: helemaal wanneer je direct op de huid werkt zoals bij traumasimulatie. Het heeft een hogere scheursterkte en dichtheid dan ieder ander merk op de markt. De randjes zijn gemakkelijk weg te werken met wat alcohol (of de NIMBA gelatine blender)

Er zijn geen lijmstoffen nodig om dit product vast te zetten op de huid omdat het van zichzelf hecht gedurende het modelleer proces. Als het eenmaal gezet is zal het blijven zitten totdat het met opzet verwijderd wordt door het op te tillen en af te trekken of af te wassen met warm water. En- dat is helemaal mooi- het is herbruikbaar. Gewoon de grotere stukken even afspoelen en in een flesje bewaren dat je weer opnieuw kunt opwarmen zodat je het opnieuw kunt toepassen.

Dit gemakkelijk te gebruiken product zorgt er voor dat je een hele reeks realistische simulatietrauma's kunt maken door simpel de Gelatine te smelten, op de huid te brengen en in model te brengen. Je kunt het ook in een mal gieten om een hele serie kant-en-klaar letsels te maken. Het is ook heel effectief als snel plakmiddel voor bijvoorbeeld kant-en-klare wondprothesen van siliconen of latex. En je kunt het gebruiken om andere prosthetische stukken mee te verfraaien of de rode gel te gebruiken als wondvulling of opgebouwde bloedeffecten.

Volg deze simpele stappen

  1. Warm de fles op tussen de 48-60 graden Celcius totdat de Gelatine vloeibaar is, dan de temperatuur testen op de pols om er zeker van te zijn dat het niet te heet is. (PAS OP BRANDWONDEN!!!)
  2. De gelatine aanbrengen op de gewenste plek in de gewenste vorm. Modelleren met een spatel of andere gewenste tool. Ga door totdat je tevreden bent en het stuk is gezet. Het zal stevig op zijn plaats blijven zitten terwijl het ook flexibel blijft.
  3. Voeg een kunstbloed product toe zoals Stageblood, bloedgel of bloedpasta om het geheel af te maken.
  4. Til het stuk op en trek het zachtjes los of was het af met warm water wanneer je klaar bent. Het wast geheel schoon van huid en kleding, maar soms kan het rood vlekken veroorzaken, dus altijd even teten hierop voor gebruik.
  5. Om mallen te gieten: in een met een speciaal 'losmaakmiddel' bewerkte mal gieten en een beetje roeren zodat het in alle hoekjes en gaatjes komt. Laten afkoelen. Poederen met een gezichts- of transparantpoeder nadat het uit de mal komt; zo blijft het stuk handelbaar en houdbaar.

PAS OP: niet in de magnetron verwarmen. Altijd langzaam smelten in bijvoorbeeld een babyflessenwarmer of au-bain-marie. Wees heel voorzichtig met het opbrengen van hete gelatine op de huid om brandwonden in het echt te voorkomen. Altijd de temperatuur testen voor gebruik. Het gebruik is op eigen risico; SimTrauma is NIET verantwoordelijk voor misbruik van het gebruik. Altijd de instructies opvolgen en let op de waarschuwingen die bij dit product worden vermeld

Accessoires